Bonanza – spillet som lar deg grave etter gull!

Navnet til spilleautomaten Bonanza kunne neppe ha vært bedre. Vi får straks assosiasjoner til gode økonomiske tider, gullrush og ikke minst den kjente amerikanske TV-serien med samme navn. På engelsk brukes dessuten ordet «bonanza» om gruvepartier med høy forekomst av verdifulle mineraler. Som spillere får vi dermed høye forventninger til gevinstene som venter oss på denne spilleautomaten. Vi kan også raskt se at vi kan finne mye verdifullt i gruvegangene i dette spillet – alt fra gull og edelstener til kortspillinspirerte tall og bokstaver. Ved første øyekast ser altså denne spilleautomaten fra Big Time Gaming ut til å by på gode muligheter for å vinne store gevinster.

Når vi ser nærmere på spillet, kan vi se at det har seks hjul, mens antallet rader ikke er konstant. Når vi spinner, kan vi få opp alt fra to til syv rader på hvert hjul. I tillegg kjøres det frem fire nye vogner fra gruvene for hvert spinn vi gjør, og disse fungerer som et slags ekstra hjul. Spillet skiller seg dermed ut fra mange andre spilleautomater som satser på det tradisjonelle oppsettet med et konstant antall hjul og rader. Både når vi spinner og når vi får opp en symbolkombinasjon som gir gevinst, kan vi dessuten høre ulike artige lydeffekter som gjør spillet ekstra underholdende.

Gevinstlinjer og innskudd

Bonanza har vanvittige 117 649 gevinstlinjer, noe som er rimelig imponerende. Vi gis altså gode muligheter til å vinne gevinster når vi prøver lykken på denne spilleautomaten. For å kunne spille må vi gjøre en innsats på minst 0,2 mynter. Vi ser videre at vi kan satse maksimalt 20 mynter per gevinstlinje. I motsetning til mange andre spilleautomater er det ingen inndeling i antall mynter og myntstørrelse på Bonanza – vi kan kun velge det samlede beløpet vi vil satse når vi skal spinne. Dette gjør det imidlertid enda enklere å velge hvilken innsats vi vil spille med.

Tema og design

Du trenger ikke å ha sett den amerikanske TV-serien med samme navn eller ha inngående kunnskaper om gullrushet for å bli fascinert av gruvetemaet her. Grafikken og utformingen av spillet er dessuten så godt gjennomført at det er en fryd for øyet. Den frodige vegetasjonen, den sjarmerende lille trehytta og vannhjulet som snurrer rundt, utgjør en flott ramme for spillet. I bakgrunnen kan vi høre den svake lyden av rolig musikk og arbeidet i gruvene. Når vi spinner, økes volumet og tempoet, og vi kan høre lystig western-musikk. Får vi opp noen vinnerkombinasjoner i spillet, kan vi dessuten høre lydeffekter som lyden av fløyta på et damplokomotiv.

Bonusfunksjoner

Spillet har flere bonuser. For det første er spillet lagt opp slik at når vi oppnår en vinnerkombinasjon, eksploderer symbolene i kombinasjonen, og nye symboler dukker opp. Vi kan dermed oppnå flere vinnerkombinasjoner og gevinster på ett og samme spinn. I tillegg har spilleautomaten et wild-symbol, som vises i form av påtente dynamittgubber. Får vi opp noen av disse i vognene som trilles frem øverst, kan de erstatte et hvilket som helst symbol, unntatt scatter-symbolene. Det finnes fire scatter-symboler: G, O, L og D. Får vi opp alle samtidig, vinner vi 12 gratisspinn. Får vi opp et scatter-symbol i løpet av gratisspinnene, får vi fem gratisspinn ekstra.

Fordeler

For det første er grafikken i dette spillet svært tiltalende. Det er ingen glorete farger eller slitsom design. Vi synes også det er positivt at oppsettet er litt utradisjonelt sammenlignet med mange andre spilleautomater. At antall rader ikke er konstant, gjør det hele enda mer uforutsigbart og spennende. Det er dessuten et stort pluss at spillet har en egen oversikt med forklaringer på de ulike funksjonene. Det gjør det lettere å komme raskt i gang med spillet. Vi ser i tillegg at det er mulig å sette en tapsgrense ved autoplay, slik at autoplay stoppes når en bestemt grense er nådd. Dette er også veldig praktisk.

Ulemper

Selv om lydeffektene og musikken i utgangspunktet er artige og passer godt til temaet, kan de kanskje bli litt slitsomme når du har spilt en stund. Da er det heldigvis mulig å slå av lyden i spillet. En annen ulempe er at Bonanza ikke tilbyr noen progressiv jackpot. Dette kan være negativt for en del spillere. Vi synes også det er et minus at det kan ta lang tid å få opp kombinasjonen av scatter-symboler som gir gratisspinn i spillet. Det tar imidlertid ikke lang tid å få opp andre typer kombinasjoner av symboler som gir mindre gevinster.

Oppsummering

Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av Bonanza. Det inspirerende temaet, den gode grafikken og den artige utformingen av spillet gjør at spillopplevelsen blir ekstra fornøyelig. Den praktiske oversikten over funksjonene i spillet og muligheten til å sette en tapsgrense ved autoplay, gjør dessuten Bonanza til et ekstra brukervennlig spill. Og selv om du ikke skulle være over gjennomsnittet interessert i gruvedrift eller historien om gullrushene på 1800-tallet, vil du helt sikkert bli fascinert av gruvearbeidet i dette spillet. Enda ikke overbevist? Da er det bare én ting å gjøre: Prøv spillet selv og se om ikke du også egner deg som gruvearbeider!