Guddommelig moro med Viking Runecraft

Viking Runecraft er en ny spilleautomat fra Play’n GO, og er på mange måter innovativ. Der vanlige spilleautomater opererer med fem hjul og et visst antall gevinstlinjer, har Play’n GO kommet opp med en ny modell. I Viking Runecraft er det hele syv hjul, og et annerledes system for gevinstlinjer som vi skal komme tilbake til. Spilleautomaten er basert på norrøn mytologi, og har derfor symboler av både guder og runesteiner på hjulene. Ikke nok med det, i tillegg er fire av de mest kjente norrøne gudene med på turen, og mytologiske skapninger som Fenrisulven og Midgardsormen er også med på å gjøre spillet bedre.

Noe som er unikt med Viking Runecraft er at hvis du får en vinnende kombinasjon på hjulene, så forsvinner symbolene som utgjorde den. Symbolene samles i to ulike ekstrafunksjoner på venstre side av hjulet. Der symbolene var, kommer det nye fallende ned, og hvis du er heldig så kan du vinne ved at de passer inn akkurat hvor de lander. Slik kan du vinne tre-fire ganger på samme spinn. I tillegg har spilleautomaten nivåer som du kan klatre på, og guder som følger deg på veien. Det står til enhver tid én av fire guder ved siden av spillets hjul og heier på deg!

Innsatser og gevinstlinjer

Gevinstlinjene er også forandret på denne spilleautomaten, og som lovet skal vi se litt nærmere på dette. Som nevnt er spillet delt opp i nivåer, og for å gå opp i nivå må du vinne i et mønster. Mønsteret er vist både til høyre for hjulet og på selve hjulet, i form av ruter på samme størrelse som symbolene. Gevinstlinjene i dette spillet er nettopp dette mønsteret, som endres for hvert nivå. Selv om du har vunnet på en rute én gang, så betyr det selvsagt ikke at du ikke kan vinne på den igjen. Du kan satse 1–10 mynter per gevinstlinje, og justere myntverdien fra 0,01–10.

Tema og design

Temaet er som nevnt norrøn mytologi, og det er flott utført. I tillegg til interaktive symboler som både ruller og faller på hjulene, er det også en lys levende gud som står ved siden av og hjelper deg. Når det er Thor som iakttar spillet, slår lynet ned flere steder på hjulene. Når du vinner nok i løpet av et spinn, så kommer også en mytologisk skapning og glir over hjulene. Her kan du blant annet se Surt – den norrøne mytologiens vokter av ild – som brenner opp symboler på tilfeldige steder med flotte effekter, og deretter gir deg gevinsten.

Bonusfunksjoner

Som nevnt er det alltid én av fire guder ved siden av hjulet, og de kommer alle med forskjellige fordeler. Gudene er Thor, Frøya, Odin eller Heimdall. Når de griper inn så lager de for eksempel wild-symboler i et bestemt mønster. På venstre side av hjulene er det en rund skive (en slags mynt) som blir fylt opp av lys for hvert av symbolene du vinner på per spinn. Når mynten har blitt fylt opp, kommer en av de mytologiske skapningene ut av den. Både Fenrisulven, Midgardsormen, Surt og selveste Loke kan komme ut av hjulet, og alle fjerner steiner og symboler på hjulene på forskjellige måter.

Fordeler

Når det kommer til fordeler ved spilleautomaten, er det mange! Temaet er artig, og da spesielt for oss som stammer fra vikingene. Mynten som fylles opp gjør at du følger spent med på om du får se en av de mytologiske hjelperne og vinne på assistansen. Gudene som bidrar med å la for eksempel lyn regne over hjulene for å øke vinnersjansene dine, gjør det hele enda mer underholdende. Spilleautomaten kan finnes i gratisversjoner på nett, noe som er bra om du vil øve deg. Nivåene og mønsteret som må vinnes på før du går opp et nivå, gjør også spillopplevelsen ekstra spennende!

Ulemper

Selv om spilleautomaten Viking Runecraft er god, så er ingen spill perfekte, og det finnes alltid noen ulemper. For eksempel er dette spillet litt komplisert for nye spillere. Det tar kanskje litt tid å forstå hvorfor du samler på runesteiner og hvorfor for eksempel Fenrisulven plutselig dukker opp. Gudene ser ved første øyekast også ut til å leve sitt eget liv der de står, og griper inn bare når de selv vil. Reglene er dessverre litt dårlig forklart på spilleautomatens egen informasjonsside. Selv om det finnes mange nettsider som tilbyr en demoversjon, så vil de fleste sidene bare la deg spinne hjulene et par ganger gratis.

Oppsummering

Viking Runecraft er en innovativ og original spilleautomat, og har et så flott og gjennomført design at den bare må oppleves. De syv hjulene, de spesielle gevinstlinjene og effekten av et vinnende spinn, gjør spilleautomaten helt unik. Kjente norrøne guder og skapninger, som for eksempel Thor, Odin, Fenrisulven og Midgardsormen, hjelper deg til å oppnå enda større gevinster og øker moroa betraktelig. Dette kombinert med nivåene du kan klatre opp gjør nesten automaten farlig gøy. Viking Runecraft anbefales på det varmeste, og da spesielt til de som tror de har sett alt, for dette er en spilleautomat ulik noen annen.