Pink Elephants – ikke så uskyldige som de høres ut!

Navnet til denne spilleautomaten får oss først og fremst til å tenke på søte og uskyldige rosa elefanter som hopper rundt og danser. Når vi åpner spillet, ser vi imidlertid raskt at de rosa elefantene ikke er så uskyldige som vi først hadde trodd. Og spillet har et langt mer mystisk og seriøst preg enn vi hadde forventet. Om det er meningen at spillerne skal få andre assosiasjoner når de ser navnet, er uvisst, men Thunderkick lykkes i alle fall med å overraske med dette spillet. Vi hadde faktisk aldri tenkt på at rosa elefanter kunne virke skumle.

Dette er en spilleautomat med et tradisjonelt oppsett. Automaten har seks hjul og fire rader, og vi kan spille frem en rekke ulike symboler. Mest iøynefallende er den rosa elefanten, som har lysende øyne og nærmest virker forhekset, men vi kan også se andre dyr (som virker mindre skumle). Felles for dem alle er at de beveger på seg, noe som gjør spillet enda mer livlig. Den mystiske musikken i bakgrunnen er dessuten med på å gi spillet et enda mer mystisk preg. Dette er virkelig noe helt annet enn et spill med rosa elefanter som hopper rundt og danser.

Gevinstlinjer og innskudd

Pink Elephants har hele 4096 gevinstlinjer, noe som gir svært gode muligheter for å oppnå både små og større gevinster. For å kunne spille må vi imidlertid gjøre en innsats. Det er ingen inndeling i mynter og myntstørrelse i dette spillet – vi må velge et bestemt beløp som vi vil satse. Her kan vi velge å satse alt fra 0,1 mynter til så mye som 100 mynter, noe som er en fordel. For å endre innsatsbeløpet er det bare å trykke på sjetongen eller beløpet som allerede er valgt, og så dukker oversikten over de ulike innsatsmulighetene opp.

Tema og design

Det mystiske temaet i spillet er godt gjennomført. Den lavmælte musikken med didgeridoo-innslag passer godt med bildet av den øde ørkenen i bakgrunnen. Her kan vi blant annet se en elefantlignende statue med et tre på toppen, i tillegg til et uttørket tre i det fjerne. Det er tydelig at spillutvikleren har brukt tid på de små detaljene og animasjonene. Vi er særlig imponert over at de har klart å gjenskape synet av varmen som stiger opp fra bakken. Når vi spinner hjulene, får vi dessuten høre en litt mer lystig type musikk, og får vi frem bestemte symboler eller vinnerkombinasjoner, spilles det av andre typer lyder.

Bonusfunksjoner

Selv om det først og fremst er den rosa elefanten som er hovedpersonen og i utgangspunktet mest verdt i dette spillet, er det peanøtten som fungerer som scatter-symbol. Får vi opp tre eller flere av den på hjulene, aktiveres bonusspillfunksjonen, slik at vi får gratisspinn. Får vi opp to eller flere scatter-symboler i bonusspillrunden, kan vi få ekstra gratisspinn. Ellers er det slik at om vi klarer å spinne frem wild-symbolet, i dette tilfellet en «W», kan dette erstatte alle symboler unntatt scatter-symbolet. Det finnes i tillegg et «mystery scatter»-symbol i spillet som øker sjansene våre for å vinne et bonusspill.

Fordeler

Som nevnt er det tydelig at spillutvikleren har lagt vekt på animasjoner og detaljene i dette spillet. Dette bidrar til å gi en god spillopplevelse. I tillegg finner vi en egen oversikt i spillet hvor vi kan lese om de ulike bonusfunksjonene og hvor mye de ulike symbolene er verdt. Dette gjør det enklere å komme seg raskt inn i spillet. Vi ser i tillegg at det tilbys en autoplay-funksjon hvor det er mulig å velge så mange som 5 000 runder. Dette er en stor fordel for spillere som foretrekker å lene seg tilbake i størst mulig grad.

Ulemper

Det er ikke så enkelt å finne negative sider ved Pink Elephants. Spillet har riktignok ikke noen progressiv jackpot, noe som kan være en ulempe for mange. Til gjengjeld har det mange gevinstlinjer, noe som er en stor fordel. Etter å ha spilt litt på denne spilleautomaten må vi nok si at det vi synes er mest negativt, er at det kan ta litt tid å aktivere bonusfunksjoner. Det er imidlertid ikke spesielt vanskelig eller tidkrevende å spinne frem andre kombinasjoner av symboler som gir gevinster. Det gjelder med andre ord bare å ha litt is i magen mens du spiller!

Oppsummering

Pink Elephant er kort og godt et flott spill med artige animasjoner og fine detaljer. Det godt gjennomførte temaet gjør det hele ekstra fornøyelig – og det er tydelig at spillutvikleren tar spillopplevelsen seriøst. Du vil kanskje i likhet med oss være skeptisk til et spill med et navn som gir assosiasjoner til rosa elefanter som hopper rundt og danser. Derfor vil du helt sikkert også bli like gledelig overrasket som oss over å se at rosa elefanter faktisk kan være mystiske og litt skumle. Tror du ikke på oss? Da er det bare å ta en titt selv – det vil du neppe angre på!